Грані поетичного мистецтва

Дата: 26-02-2012, 15:42 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

В рамках проведення тижня рідної мови у п'ятницю, 24 лютого, відбулася зустріч студентів ТНЕУ, членів літературної студії « Магія слова» із поетом, автором збірок « Силуети кам’ яних дерев» , « Тінь Ікара» , лауреатом літературної премії ім. С. Будного, членом Національної спілки письменників України Ігорем Бережним. Захід мав цікаву назву « Грані поетичного мистецтва» . Це не випадково, адже поважний гість зупинявся на усіх гранях, детально проаналізувавши кожну із них. Мова йшла не тільки про поезію, тому що поруч із нею завжди присутня її сестра – музика. Ігор Бережний має також стосунок і до музики, адже є музичним критиком, а це дуже важка професія, тому що вимагає глибоких знань в усіх жанрах музичного мистецтва. Цікава розповідь про шоу-бізнес, про визначних українських та світових зірок сцени захопила усіх своєю всеобізнаністю зі стилями, напрямками, матеріальними складовими сучасної музики. 

Найбажанішою на святі була її величність – Поезія! Кожен із студентів надзвичайно перейнявся метафоричним багатством, вишуканою символікою, ритмомелодикою поезії Ігоря Бережного. Перед нами постав справжній майстер поетичного мистецтва, найінтелектуальніший його апологет. 
Не обійшлося і без великої кількості цікавих запитань та не менш цікавих відповідей, у яких вчувалась глибина знань, розуміння поезії, усіх її стилів та напрямів, а також милозвуччя рідної мови.
Плекаймо наше рідне слово, проводьмо якомога більше таких заходів, що розкривають для усіх справжні таланти – тих людей, котрі здатні чарівною мелодією думки збагатити світ чимось надзвичайно потрібним для кожного з нас, адже « поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі!» (Л. Костенко). 
                                                                        Юрій Дзюла,
                                                                        методист відділу
гуманітарної освіти та виховання