» » Міжнародний день рідної мови в ТНЕУ

Міжнародний день рідної мови в ТНЕУ

Дата: 24-02-2012, 15:11 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Міжнародний день рідної мови відзначають 21 лютого. З нагоди цього свята у виставковій залі ТНЕУ відбулось літературно-мистецьке дійство « Наймиліше слово рідне» , під час якого звеличували нашу рідну українську мову, бо вона дійсно унікальна, милозвучна і найприємніша у спілкуванні. Українці пишаються нею і ніколи не забувають! У цей день з гордістю можна сказати: « Я розмовляю українською!» , а також одягнути вишиванку і пройтися рідним містом, показуючи цим, що тобі не все одно до становища в Україні. 

Саме з мови народжується національна свідомість. З українською в думках наші предки боролись за свободу, щоб ми могли вільно розмовляти своєю мовою і не боялись за наслідки. Вони боролись за наше з вами майбутнє на вільній українській землі. 
    « Відновити, внести в життя рідну мову» —   під таким гаслом студенти ТНЕУ хочуть пробудити любов до свої землі, традицій та мови. Сама атмосфера і настрій учасників літературно-мистецького свята налаштовували на особливий лад, а полотна відомої тернопільської художниці Наталії Басараб стали чудовим доповненням загальної картини. І ось на сцені з’ явилися справжні українці у вишитих сорочках і з українською мовою на устах. Вони шанують рідну мову у віршах і піснях.
Перед своїм виступом хвилювалась наймолодша учасниця свята Роксолана Залізняк. Коли вона співала пісню « Співаночка» , її чудовий голос доносив дух любові до української мови до сердець усіх присутніх.
Гра на бандурах та спів Мирослави Бурик, Орести Мочули та учасниць ансамблю « Галичанка» ТНЕУ мимоволі перенесли нас у шевченківські часи. Їх гра надихає, причаровує, привертає увагу до унікального музичного   інструмента — бандури. 
На своїх рідних мовах читали вірші студенти ТНЕУ із Нігерії, які були одягнені у свої національні костюми.
Концерт закінчився, залишивши у душах глядачів багато приємних вражень. Мабуть,   у кожного пробудилася іскра любові до рідної мови і, можливо, хтось із присутніх зможе змінити життя України на краще. 
Хочу подякувати організаторам за таке чудове   літературно-мистецьке свято.
Богдан Архитко, учасник студентського прес-клубу « Акценти»