» » Реалізація проєкту підвищення кваліфікації державних службовців!

Реалізація проєкту підвищення кваліфікації державних службовців!

Дата: 3-05-2024, 11:28 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті стартував новий проєкт у сфері освітніх послуг підвищення кваліфікації державних службовців, які розглядатимуть такі теми: «Євроінтеграційна політика України» (1,5 кредита ЄКТС), «Комунікаційна стратегія державних органів влади» (1,0 кредит ЄКТС), «Публічна дипломатія як інструмент м’якої сили держави» (0,2 кредита ЄКТС).

Проєкт реалізується за ініціативи Державного підприємства «Генеральна дирекція з обслуговування іноземних представництв», за підтримки Фонду Ганнса Зайделя в Україні та у партнерстві з Міністерством закордонних справ України, Дипломатичною академією України імені Геннадія Удовенка при МЗС, Західноукраїнським національним університетом.

Університет вже третій рік поспіль плідно працює з ДП «ГДІП», реалізовуючи угоду про співпрацю. Минулого року більше 450 державних службовців, які обіймають посади державної служби категорій «Б» та «В», покращили свої професійні компетентності завдяки аналогічному проєкту у сфері євроінтеграційних процесів України.

Захід планується провести спільно із ДП «ГДІП» на базі навчально-наукового інституту публічного управління та кафедри міжнародної економіки навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина.

Тренінг «Євроінтеграційна політика України» спрямований на підвищення кваліфікації державних службовців, консультування представників місцевої влади та презентування успішного досвіду євроінтеграції держав, які вже стали членами ЄС. Цільова аудиторія – державні службовці обласних військових адміністрацій.

Спікер – д.е.н., професор кафедри міжнародної економіки Ірина Іващук.

Тренінг «Комунікаційна стратегія державних органів влади» зосереджений на підвищенні рівня професійної компетентності державних службовців і посадових осіб, можливостей і механізмів співпраці у контексті стратегічних і кризових комунікацій, удосконалення та підвищення рівня комунікативної компетентності, сприяння особистій ефективності та розвитку внутрішнього потенціалу. Цільова аудиторія – державні службовці міністерств та відомств України.

Спікер –  д.е.н., професор, завідувач кафедри міжнародної економіки Ірина Зварич.

Круглий стіл «Публічна дипломатія як інструмент м’якої сили держави» має на меті сформувати вміння використовувати інструменти публічної дипломатії для формування та підтримання позитивного іміджу України на міжнародній арені та розвинути відповідні компетенції задля посилення міжнародних позицій України. Цільова аудиторія: представники дипломатичного корпусу України.

Спікер – д.е.н., професор кафедри міжнародної економіки Ірина Іващук Іващук.

Відповідно до умов про співпрацю з ДП «ГДІП» у перелічених освітніх заходах можуть брати участь викладачі, аспіранти та студенти класичного університету Тернополя. Для учасників будуть сформовані окремі групи щодо комунікативних заходів, які в онлайн-режимі долучатимуться до двох тренінгів та круглого столу.  За результатами навчання усі отримають відповідні сертифікати.