» » Творча зустріч із патріотичною родиною Хоменків

Творча зустріч із патріотичною родиною Хоменків

Дата: 26-04-2024, 13:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У межах проєкту «Дегустація книги» відбулася презентація книг «У домі сухого серця»  та  «Таріль коло Раю. Паралельні тексти» українського поета, есеїста, історика, музейника та військовослужбовця батальйону «Свобода» - Олександра Хоменка.

Кандидат історичних наук до повномасштабного вторгнення росії в Україну був завідувачем сектору "Музей української революції 1917–1921 років" у Національному музеї історії України.

У творчому доробку має низку монографій, чотири поетичні збірки та збірку есеїв.

"У домі сухого серця"- тексти, вихоплені з-під румовищ 2022-го року, у якому метафора стала зайвою, бо світ ущільнився до квінтесенції афоризму, події стали притчами, а сухий степ Донеччини - Ойкуменою. А ще у тому погибельному й осяйному році з нами лишалася надія. І ностальгія. Нова радість у тому році стала, яка не бувала.

"Таріль коло Раю. Паралельні тексти" Олександра Хоменка - це досвід письма на перехресті знаного й знакового, пізнаного й призначеного, поезії та есеїстики. У світі, де час перестав бути своїм, автор плекає засадничу несвоєчасність. І, вочевидь, на цьому шляху йому буде чим втішатися.

На заході також була присутня журналістка і співробітниця Українського інституту національної пам'яті - Наталія Позняк-Хоменко, яка ознайомила читачів зі своєю літературною творчістю, а також із книгами інституту, в яких можна чимало почерпнути свіжого, пережитого, волонтерського, непростого воєнного, але правдиво-сучасного. Бібліотека отримала у дарунок дві книги Наталії «Волонтери: сила небайдужих» та «Без ротації».

Також захід відбувся за участі директора видавництва «Джура» Василя Ванчури. У «Джурі» друкують свої праці наш захисник, військовослужбовець Олександр Хоменко та історик, викладач ЗУНУ, учасник російсько-української війни – Микола Лазарович.

Відрадно, що активними слухачами та співрозмовниками презентації книг стали студенти ВСП «ФКЕПІТ ЗУНУ» та учні ТНВК ШЕЛ 9 ім. І.Блажкевич.