» » Музична вистава «Дитячими стежинами Великого Тараса»

Музична вистава «Дитячими стежинами Великого Тараса»

Дата: 12-04-2024, 12:19 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 В актовій залі Західноукраїнського національного університету відбулась музична вистава «Дитячими стежинами Великого Тараса», яку підготував колектив відділу творчої самореалізації та виховання Західноукраїнського національного університету. Театралізоване дійство приурочили 210-ій річниці від дня народження Великого Кобзаря.

У виставі взяли участь солісти театру пісні «Для тебе», гуртів «Галичанка», «Краплинки», «Етноріка», студій «Весна» та «TNG dc».

Магістр Золотого Слова переніс сучасних дітей у давнє мальовниче українське село малого Шевченка. Учасники вистави розкрили перед глядачами події біографії Тараса Григоровича: важке життя в багатодітній кріпацькій родині, раннє сирітство, навчання в кирилівського дяка, службу в пана…

Окрім реальних персонажів — великої родини малого Тарасика, пана та простих сільських людей часів його дитинства, у виставі є і символічні персонажі: Весняночка, що захоплюється добрим і чуйним серцем Тараса, відважні і бадьорі козаки, які благословляють його на боротьбу за волю свого народу, Доля, яка дарує хлопчику пророче перо поета.

Чудові пісні на слова Шевченка та хореографічні композиції у виконанні учасників дійства гармонійно вплелися у виставу і доповнили її атмосферу.

«Сьогодні Тарасове слово живе і виграє новими, незнаними досі, барвами. І як же доречно тепер цитувати слова Кобзаря, які оспівують мрію кожного українця: «І на оновленій землі врага не буде, супостата»! Які б випробування не випадали на нашу долю, навіть безжалісна війна, —  ми вистоїмо, якщо буде з нами наш Тарас, його слово, дума і пісня», — підкреслила режисерка вистави Алла Бінцаровська.

Допомогу в оформленні сценічних декорацій надали працівники експлуатаційно-технічного відділу. Учасники дійства отримали солодкі подарунки від первинної профспілкової організації працівників ЗУНУ.