» » Молодь – майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції

Молодь – майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції

Дата: 11-04-2024, 19:16 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Західноукраїнському національному університеті відбулася профорієнтаційна зустріч у форматі круглого столу на тему: «Молодь – майбутнє митної служби на шляху до європейської інтеграції».

Мета заходу – популяризація діяльності митних органів, формування позитивного іміджу Державної митної служби України, як роботодавця.

У зустрічі взяли участь: голова вченої ради ЗУНУ, завідувач кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Андрій Крисоватий, начальник Тернопільської митниці Юрій Мацібора, виконувач обовʼязків начальника відділу по роботі з персоналом Тернопільської митниці Лукашук Марія, студенти освітньої програми «Митна та податкова справа» та інших, викладачі факультету фінансів та обліку ЗУНУ.

Учасники працювали у таких тематичних напрямах: реалізація державної митної політики в умовах правового режиму воєнного стану; управління персоналом в митних органах; особливості роботи митних органів; участь громадськості у розвитку митної справи.

Розпочав зустріч заступник Голови Державної митної служби України – Владислав Суворов: «Однією із стратегічних цілей Державної митної служби України є оновлення та формування кадрового потенціалу митної служби, шляхом залучення молоді, а особливо з профільних закладів вищої освіти. Така співпраця сприятиме поступу ДМСУ на шляху до євроінтеграції».

Виступаючи, Андрій Ігорович Крисоватий наголосив: «Упродовж  18 років наш університет здійснює підготовку фахівців для митної системи України. За цей час ми підготували 2 500 фахівців-митників. Університет сприяє працевлаштуванню випускників, активно співпрацюючи з регіональними підрозділами ДМСУ, зокрема Тернопільською митницею».

Юрій Ігорович Мацібора ознайомив учасників круглого столу із результатами роботи Тернопільської митниці та викликами, з якими стикаються в умовах воєнного стану: «Сьогодні митниця активно адмініструє митні платежі в Державний бюджет України, щоденні збори яких складають близько 40 млн. грн, а отже держава отримує можливість забезпечувати ЗСУ.

Приємно відзначити, що більшість працівників Тернопільської митниці – це випускники Західноукраїнського національного університету, які на високому рівні забезпечують захист економічних інтересів держави та стають справжніми агентами змін у процесі реформування Державної митної служби України».

Доцент кафедри фінансів ім. С. І. Юрія Святослав Герчаківський наголосив на активній участі університету в Програмі підготовки ДМСУ «Ключові компоненти здійснення митної справи», яка функціонує відповідно до Наказу ДМСУ від 08.05.2023 №189. Зараз проходить третій етап опитування студентів, далі відбуватиметься онлайн навчання в ДМСУ і після відповідного тестування студентів скеровуватимуть до митниць для призначення на вакантні посади.

У роботі секцій взяли участь також представники Вінницького національного технічного університету, Хмельницького університету управління та права імені Леоніда Юзькова, Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу.

Такі заходи дають можливість залучати до державної служби в митних органах молодих висококваліфікованих фахівців з нульовою толерантністю до корупції, популяризувати діяльність митних органів.