» » Візит у Тернопільську обласну бібліотеку для молоді

Візит у Тернопільську обласну бібліотеку для молоді

Дата: 9-04-2024, 11:40 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 Студенти спеціальності «Інформаційна, бібліотечна та архівна справа» під час вивчення дисципліни «Інформаційне та інноваційне забезпечення бібліотечної діяльності» відвідали Тернопільську обласну бібліотеку для молоді, і мали нагоду переконатися, що це – сучасний культурний простір, який поєднує у собі функції бібліотеки, інтернет-кафе, виставкової зали, простору для дозвілля та навчання молоді. Бібліотека – місце для зустрічей та проведення екскурсійних програм.

Заступниця директора Галина Якуб розповіла про організацію роботи у закладі, ознайомила з усіма відділами. Звернула увагу, що за призначенням – це спеціалізована бібліотека, яка надає комплекс інформаційних послуг підліткам та молоді віком від 15 до 35 років, а також методичну та практичну допомогу бібліотекам, навчальним закладам і громадським організаціям, як працюють з молоддю. А як публічна установа, надає вільний доступ до інформації жителям міста та області різних вікових категорій.

На базі бібліотеки успішно працюють: інтернет-центр з тифлокомплексом незрячих і слабозорих, лабораторія 3Д моделювання та робототехніки « МедіаСтарт», літературний простір «Читай! Мрій! Дій!», локація активностей та відпочинку, мультимедійна кімната молодих батьків з дітьми «Розумна дитина», виставкова зала « Мистецька палітра», міністудія звукозапису. Також працюють більше десяти клубів за інтересами для різних вікових категорій, у тому числі мовних.

Бібліотека оснащена сучасною технікою: комп’ютери, нетбуки, планшети, аудіо- та електронні книги, мультимедійні дошка та проектори, графічні планшети та ручки, Смарт ТВ, караоке-система.

Бібліотека надає широкий спектр онлайн-послуг: електронний каталог, онлайн-довідка (отримання інформації з питань методичної, бібліографічної роботи в режимі реального часу), бібліографічна довідка (інформаційна служба, яка допомагає знайти дані про книги, статті, е-ресурси, сформувати список літератури за конкретною темою), також анонси заходів, реєстрація на вебінар чи тренінг, їх перегляд у мережі інтернет.