» » ХVIІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів «Інноваційні процеси економічного і соціально-культурного розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід»

ХVIІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів «Інноваційні процеси економічного і соціально-культурного розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід»

Дата: 27-03-2024, 17:00 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У класичному університеті Тернополя відбулася ХVIІ Міжнародна науково-практична конференція молодих учених і студентів «Інноваційні процеси економічного і соціально-культурного розвитку: вітчизняний та зарубіжний досвід», організована кафедрою міжнародних економічних відносин навчально-наукового інституту міжнародних відносин ім. Б.Д. Гаврилишина Західноукраїнського національного університету.
Україна переживає часи великих змін, й наше завдання сьогодні – вистояти, зберегти свою силу, міць і показати світу, що українська наука працює заради миру та благополуччя нашої держави.
Пленарне засідання розпочав завідувач кафедри фінансів ім. С.І. Юрія, голова вченої ради ЗУНУ Андрій Крисоватий: «Радий вітати науковців, освітян, студентів та молодих учених, які долучилися до Міжнародної науково-практичної конференції. Насамперед дякуємо нашим захисникам й захисницям, завдяки яким ми маємо можливість сьогодні бути тут, працювати й обговорювати важливі та актуальні теми, зосереджувати увагу на інноваціях і трансформаціях, які неможливі без наукового підґрунтя, дискутувати, говорити про відповідальність й подальші кроки для розвитку. Вірю, що сьогоднішня зустріч буде результативною та плідною!»
Модеруючи захід, завідувач кафедри міжнародних економічних відносин Роман Зварич окреслив питання України: її місце у світі, розвиток вітчизняних інновацій в умовах війни.
Директор департаменту освіти і науки Тернопільської обласної військової адміністрації Ольга Хома охарактеризувала інноваційні процеси в системі загальної середньої та професійної, професійно-технічної освіти на основі вітчизняного та зарубіжного досвіду.
Про стан та перспективи розвитку туристичної галузі у Тернопільській громаді розповів начальник управління стратегічного розвитку міста Тернопільської міської ради Юрій Дейнека.
Цьогоріч участь у конференції взяли понад 190 учасників з Тернополя, Києва, Львова, Одеси, Луцька, Івано-Франківська, Нідерландів, Данії, Польщі, США, які долучитися до роботи в офлайн та онлайн форматах.
Робота конференції проходила у шести секціях: міжнародні економічні відносини у ХХІ столітті; перспективи розвитку національної економіки; міжнародне середовище бізнесу та маркетингу; новітні підходи в теорії та практиці міжнародного менеджменту; сучасні інформаційні технології та штучний інтелект; міжкультурні комунікації та ділове спілкування.
Почесний консул Угорщини в Тернополі, президент благодійного фонду «Подоляни», випускниця ЗУНУ Тетяна Чубак охарактеризувала регіональні особливості розвитку бізнесу в умовах війни.
Доцент Королівського коледжу Лондона Ірина Галаса проаналізувала український воєнний дискурс під час повномасштабного вторгнення росії.
Переконані, що ця міжнародна наукова зустріч стане міцним підґрунтям для інноваційних процесів у економічному та соціокультурному розвитку України!
Працюємо на благо нашої держави!