» » Модельоване засідання ІІ-го Глобального молодіжного саміту миру «Українська формула миру»

Модельоване засідання ІІ-го Глобального молодіжного саміту миру «Українська формула миру»

Дата: 6-03-2024, 16:30 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

 У Києво-Могилянській школі професійної та неперервної освіти  відбулося модельоване засідання ІІ-го Глобального молодіжного саміту миру «Українська формула миру», у якому взяли участь студенти Західноукраїнського національного університету.

Під час заходу учасники дискутували та обговорювали наслідки російсько-української війни для міжнародної спільноти.

Десять пунктів Формули миру, озвученої Президентом України Володимиром Зеленським, мають стати основними орієнтирами для співпраці України із іншими країнами та міжнародними організаціями для зупинення агресії та геноциду, що чинить росія, а також для визначення ключових напрямів нової системи світової безпеки.

Студенти діляться своїми враженнями:

«Під час заходу я мала змогу спробувати себе у ролі представниці Нідерландів та зімітувати створення коаліції з іншими державами. Це хороший досвід для здобуття навичок комунікації та переконання, адже у грі, як і в реальності, не всі держави мають однакові погляди те, як потрібно допомагати Україні під час війни. Модельоване засідання – це не лише про цікавий та корисний досвід. Після закінчення гри ти залишаєшся з великою кількістю питань, про які роздумуєш потім, щоб скласти своє уявлення про те, як має виглядати дипломатична боротьба за демократичні цінності», - Олеся Герин, ПОЛ-41.

 

«Маючи нагоду один день побути представником НАТО, я відчула себе частиною процесу обговорення та пошуку шляхів досягнення миру та стабільності. Цей саміт став важливим форумом для обміну ідеями та поглядами на мир та стабільність в Україні та у світі. Вдячна всім організаторам за можливість взяти участь у заході такого масштабу і вірю, що разом ми можемо зробити світ кращим для всіх», - Вікторія Дорош, МВСК-41.

 

«Я вдячна за можливість спробувати себе у ролі делегатки Ізраїлю і долучитися до дискусії та обговорення наслідків російсько-української війни для міжнародної спільноти», - Тетяна Талейко, МЕВ-41.