» » Вийшла з друку монографія «Кредитні важелі стимулювання економічного розвитку»

Вийшла з друку монографія «Кредитні важелі стимулювання економічного розвитку»

Дата: 14-03-2012, 16:04 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Авторами монографії є завідуючий кафедрою банківської справи, доктор економічних наук, професор Дзюблюк Олександр Валерійович та кандидат економічних наук, доцент кафедри банківської справи Забчук Галина Михайлівна.
У монографії розглядаються теоретичні засади використання кредит-них важелів стимулювання виробництва та обґрунтовуються шляхи підви-щення ефективності їхнього впливу на реальний сектор економіки. Визначено сутність та основні чинники, що зумовлюють дієвість кредитних важелів банків в умовах перехідної економіки. Розглянуто монетарні інструменти цен¬ трального банку з точки зору посилення їхньої ролі в кредитному стимулю¬ ванні розвитку виробництва.
Також аналізуються основні аспекти впливу банківського кредитування на діяльність господарюючих суб'єктів та обґрунтовуються напрямки підвищення ефективності кредитних важелів у взаємовідносинах банків із позичальниками. Запропоновано математичну модель оптимізації структури кредитного портфеля для оцінки прибутку банку від використання кредитних важелів.
Визначаються напрямки поліпшення структури банківської системи України з метою підвищення ефективності впливу кредитування на реальний сектор економіки та розширення спектру банківських кредитних продуктів як необхідної умови стимулювання виробничого зростання.
Монографія розрахована на викладачів, аспірантів, студентів економічних спеціальностей вищих навчальних закладів, наукових працівників, а також працівників банківських та інших фінансових установ.