» » Творчий конкурс для студентів "Україна-Німеччина: міжкультурний діалог"

Творчий конкурс для студентів "Україна-Німеччина: міжкультурний діалог"

Дата: 12-03-2012, 15:22 | Автор: Відділ інформації та зв'язків з громадськістю

Всеукраїнський конкурс для німецькомовної студентської молоді проводиться Центром німецької культури "Widerstrahl" за підтримки Посольства Німеччини в Україні, Гете-Інституту в Україні та   Інституту інноваційних технологій і змісту освіти Міністерства освіти і науки, молоді та спорту.

 

Однієї з цілей конкурсу є формування міжкультурного діалогу Україна – Німеччина через сприйняття іншої культури та засобів соціальної комунікації.

 

Також організатори конкурсу мають намір виявити та підтримати студентську молодь, яка цікавиться історією, культурою, традиціями українського і німецького народів та виявляє здібності до наукових пошуків, написання публіцистичних, наукових робіт.

 

Конкурс проводиться серед студентів вищих навчальних закладів України у двох номінаціях: "Література" та "Діалог культур".

 

На конкурс приймаються відгуки, твори, твори-роздуми, есе, нариси, власні переклади творів, власні поетичні твори, наукові дослідження. До розгляду приймаються лише роботи, написані німецькою мовою.

 

У результаті проведення конкурсу будуть обрані три переможці в кожній номінації, яким будуть вручені дипломи та цінні подарунки.

 

Серед переможців конкурсу, які посіли 1 місця, додатково буде розіграно подарунковий сертифікат на поїздку до Німеччини.

 

Кращі роботи будуть надруковані в збірнику творів переможців конкурсу, а також запропоновані до друку німецькомовним періодичним виданням.

 

Роботи для участі у конкурсі приймаються до 31 березня 2012 року.

 

Більш детальну інформацію про конкурс можна дізнатися на сайті Центру німецької культури "Widerstrahl".

 

За матеріалами: Освіта.ua